CĂRȚILE IULIEI – Colecție de carte, scrisă de Iulia Elize, praf de aur pe degete și o răsfoire a cărților frumoase…

Laura Medeea Andreica – ”Sindromul frumoasei Rapunzel” (Ghid terțiar, pentru succesul femeilor), Carte de vindecare și vindecare a problemei de afect, strategii, chiar, vrei să îl aduci înapoi? 222 pagini, CARTE DE PSIHOLOGIE (3.) anul 2024 (Carte, 2024)

Notă, mai înaintea de apariția cărții… (Varianta terapeutică, de ajutor afectiv, a proiectului de carte) (Noiembrie, 2023)

Laura Medeea Andreica – ”Simbolul frumoasei Rapunzel”, Ianuarie 2024 (Carte editată, 2024)

NUMĂR PAGINI: 222 de pagini, carte editată;

EDITOR: Editura PIM, Iași, Ianuarie, 2024 (Cuvintele autoarei înainte de apariția cărții)

Am pornit, de fapt, această carte cu gândul de a scrie și o carte deosebită pentru suflet, după cele două cărți de dezvoltare personală, pe care le-am elaborat, în acest an (2023), urmând ca poate la anul, în 2024, probabil, să încerc să tipăresc și această a treia carte, tot pe temă de psihologie, dar nu în ceea ce privește de exemplu dezvoltarea persoanei, ci despre emoționalitate și starea de bine, cu privire la partea afectivă a femeii. Desigur, o femeie poate iubi, ea depune foarte mult suflet și poate și afectivitate, dar până la urmă ea trebuie să rămână foarte lucidă și pe picioarele ei, chiar și de exemplu în cazul unei despărțiri. (Pe care, nu-i așa, nimeni nu și-o dorește, de fapt, deși, din acestea poate se mai întâmplă.)

Am identificat-o, de fapt, pe frumoasa Rapunzel, ca fiind femeia aceea care probabil se trezește părăsită și în turnul ei de cleștar, cu prințul inimii ei poate hălăduind cine știe pe unde, este de fapt acel sindom descris de foarte multe piese, de radio, de acum, cum de fapt am menționat și în forma incipientă a cărții, la care încă lucrez, sunt așa numitele melodii de tip Andia și Irina Rimes, ale femeii foarte îndrăgostită și care practic pare că nu își mai revine, parcă, niciodată, ”din atât de mult iubit…”

CARTEA ARE UN ROL DE CONȘTIENTIZARE ȘI, PARCĂ, PROEMINENT, DE SOLUȚII GÂNDITE, LA UN AFECT PRETENȚIOS, PLUS ROLUL CURATIV…

Pentru acest tip de femei, este de fapt și cartea mea, eu sper ca multe femei din România să se identifice în ea, să prindă esențialul din această carte frumoasă. Care cuprinde toate sfaturile mele personale și foarte mult gândite și planificate, față de aceste femei frumoase, care își pierd însă vremea neștiind, prea bine, cum să gestioneze o situație de veșnic îndrăgostită și de tipic, poate, și ea, de frumoasa Rapunzel. Sunt, și eu, o astfel de femeie, posibil, și mă identific, foarte mult, pentru că dragostea este, de multe ori, un aspect care trebuie cântărit, ca să nu te încurci, în el. Sper numai că femeii care încă nu știe ce să facă, în caz că e supărată ”că el a plecat, de la ea”, să îi fie foarte de folos această carte, inclusiv Irinei Rimes, pe care, de altfel, o îndrăgesc foarte mult, referindu-mă acum, însă, numai la melodiile ei, mereu cu dragoste prin ele, ”dar, poate, prea multă…”

Care sunt acele măsuri, de fapt? De aici, de fapt și de drept, începe și sensul cărții… Desigur, și afectivitatea cere uneori o soluție foarte rațională, și cartea, așa cum este gândită ea, vine să ofere tocmai aceste foarte logice și la îndemână soluții… Nu e, niciodată, prea multă dragoste, așa îmi spune Rapunzel, dar eu îi răspund, chiar ei, înapoi, că trebuie să fie mai conștientă de situația în care se află, și dacă e cazul poate ea trebuie să conștientizeze, foarte realist, situația, alegând să cunoască și să ia unele măsuri, foarte concrete, în loc să se confrunte foarte subiectiv și de tip melodie de tip ”cântată de Andia”, în situație.

Sper să definitivez, în forma ei finală, această carte, în anul viitor… Nu mai am atât de mult de lucru, la carte, ea este într-o formă, aproape definitivată, și cred că o să fie o carte, pentru noi, fetele, și pentru suflețelul nostru, cam amărât, sau care cu greu poate pricepe dacă femeia este foarte îndrăgostită încă, și nu prea știe ce să facă cu șirurile de sentimente, pe care ea le simte. Sau cum să și le conștientizeze, în sieși, ca să știe, în mod foarte practic, ce are de făcut…

Sper ca această carte să fie disponibilă, foarte curând. Urmăriți site-ul, și în continuare!

Laura Medeea Andreica – ”Rapunzel și poveștile noastre”, carte, în plan (varianta de beletristică și poveste, pentru ”Sindromul frumoasei Rapunzel”), 180 de pagini, aproximativ

Laura Medeea Andreica – ”Sindromul frumoasei Rapunzel” (Varianta terapeutică, de ajutor afectiv, partea proiectului de cărți) 222, de pagini, cu aproximație, respectiv, ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, adică o carte amplă, pentru varianta de temă terapeutică (cel mai evident, de terapie și vindecare a sufletului și de câștig necesar, de inteligență interioară și de încredere). Sunt, de esemenea, sfaturi terapeutice, sfaturi de luat, întru decizii și consecutivele alegeri, prin cerebralizarea afectului.

Cartea, de mai sus, este utilă, în caz că femeia este foarte derutată, contextual, și duce dorul cu ea tot timpul, este o carte terapeutică, iar cealaltă ”Rapunzel și poveștile noastre, este despre cum să ai o trecere prin despărțire, ușoară, și apoi să te și împaci, cu el (m-am împăcat și eu, de câteva ori, meritam…) Recomand, achiziția ambelor cărți, pentru a ști care ți se potrivește, mai bine…

PREFAȚA CĂRȚII… (Laura Medeea Andreica – ”Sindromul frumoasei Rapunzel”)

Un simplu om, care lucrează cu sine, așa ca un vindecător…

Frumoasa Rapunzel este, de fapt, o femeie care așteaptă într-un turn de cristal, pe iubitul ei, de mult timp plecat, să se întoarcă, la ea. Rapunzel este o femeie frumoasă, care așteaptă atât de mult, pe iubitul ei, încât, între timp, părul ei crește foarte mult, atât de mult, înspăimântător chiar și pentru prințul ei, care se întoarce, înapoi, la castel. Așa ne spune povestea. Rapunzel este prototipul femeii care așteaptă nesfârșit pe iubitul ei de mult timp plecat, ea este femeia care așteaptă iubitul, fără să facă nimic între timp și care a iubit de ”a obosit, de la atât de mult iubit” (Așa cum spune Irina Rimes). Poate, totuși, ea ar fi trebuit, să întreprindă câte ceva, în lipsa prințului ei scump, este și aceasta o idee, de la care a pornit și această carte. Trebuie să facă ea ceva foarte concret, sau să aștepte, liniștită, și în continuare?

Măcar, dacă ea așteaptă cuminte, nu strică nimic, între timp, în relația cu prințul ei, așa cum, de pildă, strică Irina Rimes… Plânge, de fapt, în fiecare melodie. Nu este niciun fel de glumă, aici, ci numai o paralelă cu melodiile acestei cântărețe ”care plânge prea mult…” Dacă ar avea un fost iubit, l-ar stresa, de-a făcutul de țuică. Dar, dacă nu e bine să plângi, mereu, fără rost, atunci ce să faci? Să stai, pur și simplu? E bine să stai?

E bine să faci, totuși, ceva? Ce este util și ce nu e util, să faci în aceste foarte concrete și reale situații… Când el nu vine?

Un punct util, ar fi, de exemplu, să te lămurești, să vezi cum stai… Să conștientizezi situația. Să știi de ce aștepți, care este, de fapt, rolul foarte concret al acestei foarte lungi așteptări…. sensul ei, dacă are rost sau nu. Cauzele despărțirii, de fapt? Află-le și ”rumegă-le”. Gândește. Ce se poate spune, de fapt, despre unele cărți foarte utile… Parcurge cartea și te vei lămuri de toate strategiile ei.

De pildă, cartea ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, este, de fapt, cea de-a doua carte personală, de psihologie aplicată, are peste 300 de pagini, pe când ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, cartea mult ajutătoare, o consider o carte de suflet.

Aici, ”Sindromul frumoasei Rapunzel” este, de fapt, varianta terapeutică, de fapt și de drept, a acestui proiect și o carte înspre bine, creștere și înspre vindecare. (Și de ce nu, se reîntoarce, și el). Există unele inserții ajutătoare contectual, de fapt, în această a treia carte, a mea de psihologie, din a doua mea carte de dezvoltare personală, de ajutor, și anume, ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, inserții care sunt foarte utile, mi se pare, de fapt, ”față de Rapunzel”, pe care vreau să o ajut, de fapt, foarte mult, să treacă peste, parcă, față de femeile care se identifică cu acest tip de poveste foarte încâlcită, dar în mod real, foarte obiectivă și reală, printre femei. Ce se întâmplă, de fapt, cu femeia care așteaptă? Aici, desigur, este o problemă de auto(cunoaștere). Or, nu merită să cunoști, cât de mult, aspectual, în timp ce aștepți… Și este o problemă, cât se poate de concretă, dacă povestea lui Rapunzel am întâlnit-o, în cele mai frumoase cotloane de simțire ale multor femei, inclusiv din jurul meu, ca fiind celibatare și profund îndrăgostite sau, în afect, față de o persoană de mult timp pierdută. Poate, a nu ști ce să faci în această situație, m-a determinat, de fapt, să scriu această carte. Dar, și, uneori, pentru mine, pentru sufletul meu scump și empatic.

Această carte este, și ea, un scump manual, o carte foarte folositoare de dezvoltare personală, în materie de iubire și de prea ținut la cineva, de psihologia vieții și ghid de îndrumare pentru cei tineri… Veți învăța mult, veți redescoperi… Cartea este, desigur, ca un bun general și foarte folositor posesorului ei, uneori ea îl ține ocupat, alteori el nu. El nu mai vrea să se despartă, de manual, o vreme… încearcă să conștientizeze, cum stă. Aceasta ești tu, ești și normarea a ceea ce ai ales să fii și să devii, tu ești tot. Pentru că numai tu contezi, succesul personal, inclusiv în ceea ce privește dragostea, inima ta și ceea ce îți garantează înțelegerea ei. Ea îți va fi de folos în viață, vei fi surprins, cum de și celelalte două cărți ale mele, de psihologie, pe care le-am scris, până acum.

Pentru că totul trebuie autocunoscut, inclusiv inima ta foarte complicată, să o înțelegi și să o descifrezi, așa după cum trebuie… Și să nu te lași înșelat, de timp, prea mult. Într-o zi, poate fi târziu… Ea iubește ”prea mult”. Cartea nu îți va oferi, însă, o rețetă universal valabilă, nu își asumă hotărârile tale foarte mari, dar te pune să le și descerni, să le conștientizezi, ca să iei tu singură, răspunsurile potrivite contextului tău.

Măcar, să îți cunoști, din cât de multe unghiuri de privire, situația, motivațiile ei și să îți ridici unele întrebări, pentru că această carte nu poate oferi sfaturi universal valabile, dar te va ajuta să te lămurești, să știi concret, mental, ce ai de făcut și dacă merită sau nu să aștepți încă… Pentru că, dacă, de exemplu vei aștepta prea mult, părul tău poate va crește foarte mult, vei îmbătrâni și atunci nu vei mai coborî, niciodată, din castel. Sau, poate, la reîntoarcerea prințului, el va fi șocat, de timpul în care tu ai rămas cu totul singură, încât părul tău ți-a crescut irecuperabil de mult și ai îmbătrânit… Când o să te mai și căsătorești sau să ai copii, și tu, dacă l-ai așteptat, atât, prea mult? Numai pune-ți, în sine, o simplă întrebare.

Nu acesta este scopul declarat, însă, al cărții, ”Să te împingă înspre ceva”, sau să îți ofere o rețetă, pentru că ele nu sunt universal valabile. Tu vei decide. Ci ea, cartea, te va face să îți pui niște întrebări, foarte justificate, care s-au conturat, parcă, prin inserțiile către Rapunzel, de la începutul cărții acesteia. Cea de-a treia, de fapt, carte personală de psihologie și de dezvoltare personală, pe care am scris-o, până acum. Și care va fi foarte utilă femeii să cunoască situația și să o înțeleagă mai bine. Să se auto-înțeleagă, pentru a ști, în mod concret, ce are de făcut… Din turnul ei, acum inaccesibil…

Unde iubește ”mult”, ”foarte mult”. Pur și simplu, declar, mi s-a părut subiectul interesant și prea puțin dezvoltat, în cărțile psihologice și de psihologie de până acum, inclusiv acelea de ”psihologia sufletului”. Așadar, cum spuneam, și în primele două cărți, fiind valabil și pentru cea de-a treia, personală, în aceste domenii, ale psihologiei și ale dezvoltării, este foarte util, de pildă, să te apropii de domeniile psihologiei și de cel al propriei înțelegeri, pentru că probabil numai conștientizând ceea ce ți se întâmplă, numai descifrând, cu bine, anumite stări foarte concrete și anumite mecanisme de psihologie, poți înțelege cum stă situația și, de aici, să iei și unele măsuri care se impun…

Recomand, pentru desfacerea acestor încâlceli, situație care te ține pe loc, în afectivitate, când pur și simplu nu știi ce să faci, ar fi bine poate, să iei un pic de distanță, de iubitul tău, și să vezi concret dacă poți și prin alte mijloace, decât fuga, după el (care îl stresează, îl determină să nu se mai reîntoarcă), și să găsești, poate, unele măsuri ”neurmăritoare”, după el, care să te transforme, foarte concret, dacă vrei să îl aștepți, el să te găsească, într-o persoană mai bună, mai cu atractivitate, și posibil să și te împaci cu el, dacă motivele despărțirii sunt unele puerile…

De aceea, cu foarte mare convingere, recomand achiziționarea seriei de trei/patru cărții, scrise de mine, a întregii colecții de patru cărți, care îți va fi foarte utilă, când vine vorba să nu te plictisești, în timpul acestei perioade, poate, de așteptare, și să te dezvolți, și mai mult, sperând la o viață mai bună și împlinind aceste așteptări în moduri foarte concrete…

Cum spuneam, și prin intermediul celorlalte trei cărți ale mele, a întregii colecții, de trei, ba chiar patru cărți, prin care vei fi ajutat foarte mult, sau vă recomand măcar, înspre analiză, cartea ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, care este cea mai complexă carte, scrisă, de mine, pe tema dezvoltării personale, a bunei feminități de admirat mult și a succesului persona. Rețetarul de a o ține satisfacție pe toate planurile, acelea cu adevărat importante.

De ce să nu aduc aminte, din nou, despre cărțile mele, ca un fel de bibliografie, pentru că, de fapt, în anul 2002, am fost admisă la cea mai de prestigiu Facultate de psihologie din România, chiar dacă nu am și finalizat-o, alegând Job-ul și responsabilizarea, care m-au împlinit, la data aceea, împingându-mă să renunț către cursuri, la cea de-a doua Facultate, și în continuare, dar nu și la știința psihologie. Așadar, aducându-mi aminte, de această Facultate, dar, mai ales, de toată munca mea de cercetare în domeniul psihologiei, muncă funcțională, mie, din anul 2002 și până în 2023, pe care nu am abandonat-o, întru totul, vrând să cunosc și să mă autocunosc și să ajut înspre creștere, oamenii, și așa au și ieșit aceste trei cărți, de care sunt astăzi foarte mândră și fericită, sperând să îi îmbogățească, și pe alții, și să confere soluții, așa cum poate am avut și eu nevoie, la un moment dat… Așadar, cum spuneam și în primele două cărți, fiind valabil și pentru cea de-a treia, de psihologie, nu ezita, așadar, să îmbarci, în viață, cu această carte, în mână, ea îți va furniza știință, chiar dacă ești la început, la cei douăzeci de ani ai tăi, sau chiar și la patruzeci, dacă vrei să te dezvolți, mai mult, *(chiar și în cele ce privește situația față de afect și ce să faci, dacă ești părăsit). Ea este utilă și adultului, chiar și foarte tinerei, care nu știe ce să facă, poate, într-o anume situație… Așadar, ai încredere în această achiziție, dacă ești mai tânără cumpără ambele cărți, și mai ales recomandăm să te folosești de ceea ce conține, unde crezi tu de cuviință, lărgindu-se, mult, bagajul de știință și de cunoștință.

Ca fostă studentă, cândva, mai demult, la Psihologie, care m-a atras, dar și ca studentă și absolventă la A.S.E., lucrând economic, știința economiei și a învățării generale economice și relațional faptice, bagajul meu de creștere, cu tot ceea ce sunt eu, mi-am dorit, totuși, foarte mult, să scriu și această carte de psihologie aplicată, toate studiile mele, din acest domeniu, sunt, de fapt, rezultatul intereselor mele pentru domeniile de dezvoltare personală, pe care am vrut să le cunosc și să le aplic, eu, însămi, pentru o viață mai îmbelșugată…

Stadiu: Cărți, aflate în curs de apariție (Ianuarie, 2024)

Editor: Editura PIM, Iași… (Iași, Ianuarie 2024)

Număr pagini: 222 pagini (Pentru ”Sindromul frumoasei Rapunzel”), 2024

Copertă: Stilizată, laminată, format A5

CUMPĂRĂ CĂRȚI IULIA ELIZE:

Laura Medeea Andreica: ”Rapunzel și poveștile noastre”, o carte gândită pentru fetele și femeile, care pot trece mai ușor, peste o despărțire și care nu știu cum să o gestioneze și cum să rezolve situația, prin întoarcerea lui… (O altă variantă, dar mai de beletristică, a acestei cărți, ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, nu atât una foarte sigur, net, psihologică și de vindecare a afectului, ci mai mult înspre o familie de sfaturi potrivite situației, în care el a părăsit-o, de nesăbuit, poate, pe ea…)

Am studiat, până la această vârstă, foarte multă Psihologie, interesându-mă, în mod imens, domeniul și făcând în viața mea pașii necesari înspre succesul meu, notamente și ca scriitoare, fiind, însă, admisă și la o Facultate de Psihologie, cea mai bună din țară, cea de la Cluj Napoca, Facultatea Babeș Bolyai, în anul 2002. Pe care, însă, nu am finalizat-o, începând, pe parcursul anilor, de a studia în mod personal psihologia, pentru a mă înțelege pe mine și propriul sens, ca un drum căutat de planificată ascendență.

Fapt, care m-a pus să și studiez, psihologie, în mod suplimentar, de mai bine de douăzeci de ani, îmbogățindu-mă autodidact, cu timpul, vrând eu însămi să cresc, să mă dezvolt cât de mult, să mă autocunosc, psihologic, și iată-mă, să ajung să pot emite această carte foarte practică, chiar dacă m-am reorientat, foarte serios, mai ales către literatură, după studii, scriind, până azi, nu mai puțin de peste treizeci de cărți (de fapt, treizeci și cinci-șase, cu acestea), obținând succes, pentru fiecare, și fiind adnotate literar. Sunt cuprinse, de fapt, toate părerile mele pe aceste omenii, încercând să le cuprind foarte bine pe fiecare, în parte.

Ca să le fi aplicat, eu însămi, multele și ”mutând muntele”, și învingând, cu bine, în multele provocări ale vieții…

De-a lungul anilor, mărturisesc, am urmărit îndeaproape Psihologia și domeniile de dezvoltare personală, pentru că mi-am dorit să am succes pe toate planurile, sau măcar pe majoritatea lor, mai ales, în acela de a deveni un om adevărat și de succes, în domeniul meu, dar și în mod social și practic, în stil foarte concret… Un om, care este multiplu a sieși, pe toate planurile, nu numai pe acela de Scriitoare, pentru a fi apreciată și considerată o persoană de mare calitate umană și ființială, numai un om bun… Dar, care mai les, un om care cunoaște din toate, viața, fațetele ei, pe feluritele ei paliere… A fost, un fel de râvnă, și în mine, de care nu mă pot dezice, azi sau niciodată, un fel de dorință înspre a crește, mereu, ca scop și conduită.

Această ocupație, parcă, de o viață intreagă, Literatura și cărțile, progresul meu literar, nu m-au făcut să uit, însă, Psihologia, pe care am iubit-o, și față de care mă răscumpăr, că nu am finalizat-o, în studiu, dar finalizasem A.S.E., totuși, Relații Economice Internaționale, anterior, ca Facultate, recuperând ceea ce pierdusem, însă, prin această Carte-cumulus, a tot ceea ce am eu mai bun, în materie de învățătură de dezvoltare personală și de principii utile, pentru o existență model, armonioasă și de succes.

DIN BIBLIOGRAFIE, SPICUIT:

Cele patru cărți, de psihologie, autor Laura Medeea Andreica, emise, până la momentul de față:

Laura Medeea Andreica – ”Cum să reușești în viață la vârsta de douăzeci ce ani și peste…”, Carte de psihologie aplicată și ghid de îndrumare pentru tineri, CARTE DE PSIHOLOGIE (1.)

Laura Medea Andreica – ”Povestea vindecătorului și a oamenilor”, Carte de psihologie și ghid de îndrumare secund, CARTE DE PSIHOLOGIE (2.)

Laura Medeea Andreica – ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, Ghid terțiar pentru succesu femeilor, CARTE DE PSIHOLOGIE (3.), 2024

Laura Medeea Andreica – ”Rapunzel și poveștile noastre”, varianta de beletristică, în mod foarte prietenos, pentru ”Sindromul frumoasei Rapunzel”, este ca o poveste și te va ajuta foarte mult, CARTE DE PSIHOLOGIE (4.), 2024

Rapunzel suntem, de fapt, fiecare femeie îndrăgostită!

Și să nu ezităm, să ne lărgim, poate, suficient de mult, sufletul și psihologia sufletească, a lui Rapunzel, frumoasă, a noastră, a femeilor, care iubim, să ne punem, de exemplu, aceste întrebări, ale cărții, care poate, mâine, cel devreme, ne vor conferi mai multă înțelegere ca să apucăm ziua de mâine, așa cum trebuie… Măcar puțin, întru ajutorul mai bun și clarificare… ”Și dacă nu suntem Rapunzel, și noi, măcar, putem înmâna această carte, unei prietene care se află în această situație, iar, desigur, cartea i-ar putea fi, acesteia, de ajutor… Unul real.” Cine i-ar cumpăra-o pentru Irina Rimes? Cumva, m-am gândit la Irina, când am scris această carte, dar și la mine…

Vă garantez mult și în mod personal, că lectura acestei cărți vă va ajuta foarte mult, înspre înțelegere și înspre măsuri, PRECUM ȘI CEALALTĂ CARTE, DIN SERIE, VARIANTA DE BELETRISTICĂ FOARTE ASEMĂNĂTOARE, CA UN BASM DE LA PRIETENĂ, LA ALTĂ PRIETENĂ, Laura Medeea Andreica, ”Razpunzel și poveștile noastre”) Care este, de fapt, un produs literar pentru cele mai inteligente dintre noi, și care au nevoie numai de un simplu imbold, nu atât de multă vindecare și structură de informare, de pe temă psihologică.

In mod ideal, ar fi să consultați ambele cărți… Sper ca ele să fie disponibile, în curând… Sau să vă faceți o idee, care vi s-ar potrivi mai mult, după tipicul cărții. Dacă ești foarte tânără, alege ”Poveștile cu Rapunzel”, iar dacă de exemplu problema ta e mai veche, caută mai multe valențe de psihologie și înspre vindecarea proprie, în cealaltă carte mai amplă. Așa cum o văd eu, am tot văzut-o fiind îndrăgostită, prea mult, sau cum am învățat, din experiența persoanelor, care au mers, în paralel cu mine, și de la care am dedus, mult, învățătură.

Cu timpul, s-a adunat foarte multă, pe care am notat-o, și aici. Învățătura inimii mele mereu îndrăgostită, parcă, poate… Capitolele, din carte, sunt profund gândite, după experiența mea de viață, de până acum, pe ceea ce am văzut, în jur, și pe această temă, pe dezvoltarea responsabilă și proprie, cunoștința mea generală pe subiect, în psihologie, pe care eu însămi am vrut să o deduc, ca să cresc, apoi, este vorba de familie, observație multă, de peste tot, prieteni, cunoscuți, experiențe, testare proprie, cunoștințele mele aprofundate de psihologie și psihologie aplicată și știința vieții, intens studiate, ca materie foarte necesară pentru augmentare în calitatea de viață proprie.

Acest proiect de carte este, de fapt, ca un cadou, sieși și celorlalți. Unul pentru suflețelul nostru, să vedem cum ne putem ajuta soarta și sufletul trupesc. Este un mod, prin care înțelegi, mai mult, este un mod de pricepere a sensului vieții, în profunzimile lui, conținând și o ”familie de sfaturi”. Vârsta de ”douăzeci de ani” este o etapă, de fapt, care se parcurge cu multă transformare, de sine, atât teoretică (pentru că, nu-i așa, totul se învață, în viață) dar, mai ales, este vorba, tocmai mult, și de practică. Pe care am plasat-o, din ”Cartea vindecătorului și a oamenilor”, pentru a-i fi de ajutor, încă, în plus, femeii supărate, din iubire, care poate citește, și ea, aici…

Este un mod de a-mi face temele foarte bine și a nu lăsa, absolut nimic, la întâmplare… Vârsta de douăzeci de ani sau mai mult, după cum spuneam, și în altă carte, este întocmai ca o binecuvântare, pentru orice tânăr, dar, și o parte a maturizării continue a individului, când, probabil, nimic nu este prea târziu… Orice persoană, care este foarte conștientă de sine însăși, trebuie să realizeze că orice schimbare se produce, numai și numai prin sine, iar viața este atunci, cu mult mai înainte, de fapt, numai ca o continuă provocare, ea poate deveni, așadar, provocarea schimbării și a îmbunătățirii capacităților individuale, prin ”secretul progresului” și numai prin învățare.

Deprinsă, și prin exemplele de viață, ale celorlalți și prin anumite concluzii. ”Prin studiul Psihologiei și prin propria agendă roșie, poate, cu coperți ademenitoare…” Un sfat pentru a vă nota toate lucrurile care contează, în viață, astfel încât nimic să nu fie sau vină (tocmai) la întâmplare, haotic, inopinat. Cartea vine ca o metodică foarte bună, sper, va fi disponibilă spre vânzare și pe site-ul personal, la fel ca și celelalte două cărți, pe care le-am scris, în anul 2023.

De ce, de fapt, este utilă și dezvoltarea personală: Probabil, puțină muncă, cu tine, chiar și în materie de relație dar și în autodezvoltarea ta, ca om, te va face mai curioasă și mai interesantă, pe tine, în viață, dar și mai interesată, mai împlinită, mai indeferentă în problemele vieții, pe care le vei depăși.

Îți vor oferi bază și suport, încredere în tine, o viață materială bună, bărbatul visat, dar și premise sănătoase, ție, pentru ”amorul” foarte împlinit de mai târziu, prin copii, soț, mariaj… Dar, să fii, foarte conștientă, de identitatea ta și în plin autorespect și frumusețe, chiar și atunci când mai târziu îți vei construi o familie. Poți testa independența, îți poți analiza propriile capacități de înfrumusețare, bunăstare și de succes. Dacă te dezvolți, de aici, mai mult, vei fi mai lucid și mai pregătit inclusiv pentru o viață nouă, de familie, bineînțeles numai cu partenerul cel mai potrivit.

Sunt sfaturile mele de viață, cu amprentă personală, păreri pe diferite arii ale vieții și ale experienței simple sau profund umane. Dar mai ales, este analizată, în profunzimi nebănuite, psihologia propriei afectivități, care uneori insistă prea mult, înspre a-și găsi drumurile dintre cele mai viabile, înspre fericirea, dinspre o inimă prea mult bătucită, în drumurile de căutare de sens și valoare genuină (originală)…


Lasă un comentariu